18.8.2009

Tussien säilytystä /Promarker storage

Lupailin lisää organisoinnista ja tässä on kuva "värityskeskuksestani" :) Alla Ikean pyörivä puualusta, päällä kirpparilta ostetut kotelot. Lempparivärit kaikki kätevästi käytettävissä, Zigin tusseja, Inktense-kynät, puupastellikynät (derwentin ja cretacolorin) ja vhs-kotelossa ne pentelin liidut vauvaöljypullon ja topsien kera. Oikealla Promarkerit ja jokunen copic. Primarkkereille on myös pieni salkku mukaanottamista varten, se myös jaettu viiteen osaan. Värithän voi jakaa miljoonalla eri tavalla, minulla nyt käytössä tämä, yhdessä ovat keltaiset-oranssit, vaaleanpunaiset-lilat, vihreät-siniset, ruskeat-punaiset, ja alinna harmaat ja beiget.

Kun telineen pyörayttää ympäri, löytää paperikukat akryylitelineessä (myös kirppislöytö) Telineen päällä akryylimaalit ja jotain erikoisaineita, ja keepsake colors maalit. Tämä ratkaisu toimii minulla koska tussit tuntuvat olevan pikkumiehen mielestä parasta työhuoneessa ja ne oli saatava pikkusormien ulottumattomiin, mutta itselle kuitenkin kätevästi.
No sitten se varsinainen vinkki, eli kun Promarkkereita säilyttää näin, näkyy vain musta tussin pää. Huomasin foam dotsien olevan juuri passelin kokoisia tussin korkkiin ja liimasin ne, väritin jotta näen tussin oikean sävyn ja kirjoitin lyhenteen, nuo värit kun oppii aika nopeasti nimeltä. Olen tykännyt ja hyvin pysyvät. Voi toki säästää ja liimata pelkän "dotsin" suojapaperin, testasin sitäkin ja toimii. Mutta kivasti nousee koholle tuolla dotsilla ja näkyy hyvin, helppo myös vaihtaa tarvittaessa puhtaampaan.

Tässä kuva käyttämästäni Dots-arkista, löytyy esim. täältä.Värittää voi joko tuohon arkkiin ja siitä siirtää tussiin, tai vasta korkissa olevan.

Ja tältä näyttää tuo foam dot tussin päässä sivulta, väri imeytyy aika hyvin koko palaan. Jos paperi lähtee päästä irti, voi liimapinnan värittää ja kirjoittaa lyhenteen siihenkin. Mutta näppärä se on vaihtaakin. (Meillä tuo 1,5vee voi tulla näyttämään miten näppärästi se tarvittaessa irtoaa..huokaus) Ja vielä kuva sivusta, aiemmin liimasin etikettitarrat tussin kylkeen että näin minkä värinen tussi OIKEASTI on. Tämä on kätevä tapa jos säilyttää tusseja esim. karkkilaatikossa.
Toivottavasti tästä oli jollekin iloa! Seuraavaksi pari vinkkiä koristeiden ja leimojen säilytyksestä.

6 kommenttia:

Carola kirjoitti...

Kiva postaus, näistä säilytysvinkeistä on aina kiva lukea. Itse olen tussien päähän akvarellipaperia. Otan palan akvarellipaperia laitan toiselle puolelle pätkän bilteman leveetä kaksipuolista teippiä. Teipistä suojapaperi pois ja sitten 5/16" lävistäjällä leikkelin ympyröitä.

Tosi hieno myös tuo nauhojen säilytys:)

Taava kirjoitti...

Mä kanssa ihastuin kynätelineeseen, jossa sain omat kynät vaakatasoon. Kynän päät on osassa ihan pyöreät paperinpalat kaksipuolisella teipillä kiinni, mutta Riiviö laittoi omiinsa piparin muotoiset. Näitä telineitä on vaan toisinaan hankala löytää/saada ostettua.
Kiva kokonaisuus sulla kuitenkin, jään odottamaan jatkoa.

Tuija kirjoitti...

Kyllä sulla oli ihana askartelutila. Hienoja ideoita. Mua kiinnosti digitalpencil- leimat??
Ottaisitko minuun yhteyttä tuon asian takia. Meiliosoite on:
tuija.rajala@netikka.fi

Kiitän ja kumarran
tuija.

xing kirjoitti...

Minäkin olen uteliaana säilytysvinkkien suhteen, ja juuri katselin eilen Ikean kuvastosta tuota pyörivää alustaa askartelutarvikkeita ajatellen.. Nähtävästi se on tukeva ja pyörii silti hyvin? Tästä sai paljon ajateltavaa.

maiju kirjoitti...

Hieno on säilytyssysteemisi. Sinulla näitä ihania ideoita riittää :) Kiitos kun taas jaoit tämänkin meille kaikille :)

Anitta A. kirjoitti...

Ihanan selkeät säilytyssysteemit! Kateellisena näitä aina kattelen, koska mun askartelunurkkauksessani vallitsee aina ei-niin-hallittu kaaos...:)