21.8.2009

Säilytystä, koristeet ja leimat/ Organizing stamps and charmsTänään asiaa koristeiden ja leimojen säilytyksestä. Jokaisella on omat lempitapansa, ja tämä tällä hetkellä minun :) Metallikoristeille olen hankkinut muovisia lokerikkoja, uistinlaatikoita nämä kai yhdeltä nimeltään. Näissä minulle oleellista on läpinäkyvyys, mahdollisuus vähän muuttaa lokeroiden kokoa ja edullinen hinta. En mielelläni kuluta koko askartelubudjettiani säilytyskalusteisiin, vaikka markkinoilla melkoisia ihanuuksia onkin :)
Jos olet vasta hankkimassa itsellesi säilytystarvikkeita, kannattaa ottaa pari asiaa huomioon. Lajittele tavarat joille säilytystä kaipaat, jotta näet PALJONKO säilytystilaa tarvitset. Esim. minä menin hakemaan lisää näitä samoja laatikoita ja ne olivatkin loppu! Metallikoristeet kyllä mahtuvat näihin mutta sitten on vielä ne miljoonat eyeletit, bradsit yms.. (Ps.noita metallikoristeitakin myyn sitten kirpparilla) Jos löytäisin edullisesti sellaisia joissa joka lokerolle on oma kansi, suosisin sellaisia, varsinkin pienten koristeiden kanssa. EN ole kuitenkaan jaksanut lähteä niitä ulkomailta tilaamaan, mutta käteviä varmasti olisivat.
Nyt on sitten metsästettävä jostain samankokoisia.. Ja miksikö samankokoisia? Itse tunnun liikkuvan aika usein askartelutavaroitteni kanssa, ja pakkausta helpottaa huomattavasti kun säilytysratkaisut ovat samankokoisia. Näin esim. matkalaukun saa pakattua täyteen, eikä epämääräisiä nyssäköitä tarvitse tukkia joka koloa täyttämään, myös perillä on helppo etsiä haluamansa tavara. Tästä syystä nämä metallikoristelaatikot ovat samaa kokoa kuin DVD-kotelot, joissa säilytän unmounted-leimoja. Samoin käytän VHS-koteloita, myös ne ovat samaa kokoa:

Eli kun näitä pinoaa perässä vedettävään matkalaukkuun, saapi kätevästi samankorkuisia pinoja, joiden päälle esim. paperit pysyvät sileinä. Alla kuva, jossa näkyy että ovat tosiaan aika samankokoisia. Nuo DVD-kotelot ovat olleet tosi mieleisiä käytössä, minä kun pelkään että kansioissa laminoiduissa sivuissa olevat leimat saattaisivat "varista" reissussa johonkin :D Parhaita ovat nämä joissa ei ole sitä levylle tarkoitettua kiinnityspyörylää, omani olen hankkinut Elzybellsiltä. Heillä silloin tällöin ilmainen postitus-kampanja, silloin kannattaa tilata laatikkollinen näitä ;)

Lisäksi siis käytän VHS-koteiloita, kirkkaita nekin, mutta niitä en tiedä mistä nykyään saa, omani ostin citymarketista vuosia sitten. Toki leimoja on myös cd-koteloissa, mutta näihin olen siirtymässä myös isomman koon vuoksi, kaikki setit kun eivät mahdu cd-koteloon. Vielä kun saan kaikki sortteerattua paremmin valmistajan mukaan ja nimilaput niin olen tyytyväinen. Tässä siis ideoita näihin, leimasäilytyksestä vielä toiste lisää ja seuraavaksi taitaa olla vuorossa musteiden säilytystä..

4 kommenttia:

Ritva kirjoitti...

Wau, sinulla on tullut vaikka mitä juttua tänne ja nuo säilytysideat ja järjestys on upeaa...voi kun sais itsekin toteutettua samaa....

Taava kirjoitti...

Mulla on kanssa koristeet ja haaraniitit jne vastaavissa rasioissa, tosin omani ovat vielä pienempiä rasioita. Mutta ne on kivat ylimmässä pöydän laatikossa, kiva käyttää.
Joka lokeron kannellisia versioita löytyy varmaan helmiltä, mutta hintaahan en tiedä. Toisinaan oi olla paljonkin...

lehtipollo kirjoitti...

Kiitos näistä postauksista - tosi hyödyllisiä ja inspiroivia!

Anonyymi kirjoitti...

Upeet on säilytystilat! :)