1.3.2013

Avaruustaustaa misteillä

Pikainen postaus liittyen aiempaan, sain kysymyksen sähköpostiin taustasta. Eli tein samalla kolme paperia, nämä kaksi on ajateltu mahdollisesti aukeamaksi. Ensin siis goosebumpsia, sen kuivaus. Sitten sinne tänne sinistä ja violettia, väliin jätin noita vaaleita "kaasusumuja" vai mitä lienevätkään tuolla avaruudessa (Leenamummi voi täsmentää jos sattuu lukemaan ;) ) Tässä taitaa olla vähän jotain ruskeaakin seassa. Googlettele avaruuskuvia ja kaikki väriyhdistelmät löytyy, väärin ei voi tehdä :)


 Valkoiset tähdet siis tulivat sillä goosebumpbilla, siihen kun ei suihkeet tartu. Kannattaa suihkutella eri välimatkoilta niin saa erikokoisia pisaroita. Mustaa väriä käyttäisin varoen, vaikka se ensimmäisenä mieleen tulisikin! Alla kuvattuna molemmat ja näemmä toinen eri päin kun olin ajatellut, mutta eipä tuota huomaa. Inhoan rypistyneitä sivuja, se on aikalailla viivästyttänyt näitä kokeiluja. Huomasin kuitenkin, että kun suihkuttelee paperin läpimäräksi, se yllättäen kuivaakin melko suoraksi! Reilulla kädellä siis väriä peliin!


 Glimmermisteissä välillä vierastan ainaista kimallusta, mutta näihin se sopii. Voimakkaan pigmentin kuviin toi Inktensen suihkeet, niistä toistaiseksi pidän eniten.  Samalla muuten kysymys teille jotka näitä enemmän teette, minkä kokoinen halli teillä on suojattuna näiden tekoa varten? Tuntuu että saisin vuorata koko huoneen, nytkin väriä oli pitkin lattioita..

Aiemmista maalausprojekteista oppineena minulla on erikseen vaatteet tällaisia varten (eli se kolmas vaatekerta jonka olen sotkenut..) mutta jos ajattelee maalaavansa vain "pikku jutun" eikä jaksa vaatteita vaihtaa, pikavinkki on kääntää päällä oleva pusero nurinpäin, pieni gessopilkku ei nurjalla puolella haittaa.. :) (Näissä en käyttänyt gessoa)Eilen sanoin kuvaavani tämän päivänvalossa, mutta ei se sen helpompi ollut kuvata, heijastuksia tulee lasiin väkisinkin. Joku kysäisi ikkunankarmin kokoa ja tuo lasi on aika tarkkaan 12*12 tuumaa. Karmit vähän vaihtelevat sen mukaan ovatko sisä-vai ulkopuolelle, mutta tässä sivu korkeine koristeineen mahtui lasin taakse, eteen jäi vielä syvä karmi. Tuo jättikehys (basic grey bookplate) on siis lasin ulkopuolella. Tällaisia skräppitaulujahan voi tehdä minkä kokoisiin kehyksiin vain! Ja paljon on sellaisia korkeita kapeita ikkunoita, joihin voisi tehdä vaakasuunnassa tupla layoutin!


Tulihan tekstiä.. Taitaa lisääntynyt auringonpaiste tuoda virtaa ylenmäärin, toivottavasti myös muille!9 kommenttia:

Anitta kirjoitti...

Tää on niin kaunis... Muuta en voi sanoa, huokailen vain. Olet niin taitava.

Tuulia kirjoitti...

Ihania askarteluja täällä, mukavaa kevättä!

Puuhis kirjoitti...

Mä oon miettinyt tuota goosebumpsia pitkään ja vihdoin olen sellaisen saanut hankittua. Korkkaamatta se on, mutta tämän tähtisumun nähtyäni mun on pakko tehdä miehestä skräppäys joka taustalla on avaruuspaperi. Ukko siis tykkää avaruusjutuista, tähdistä, jne... Loistava inspiraatiopostaus!

Pyjama kirjoitti...

Tarun neuvon mukaan suihkin mistit ja muut nykyään pahvilaatikossa. Ei tarttee seiniä pestä...

Pipaiita/Carita kirjoitti...

Pahvilaatikko siis testaukseen!! Puuhis, hyvä että sait inspistä, se oli tarkoitus :D

Anski kirjoitti...

Tää leiska on kyllä upea ja kiva kun kerroit tekovaiheista! Ja jep, korkeareunainen pahvilaatikko käytössä mullakin ollut jo pitkään, se on ihan kätevin tapa!!

Hanna kirjoitti...

Todella upea - wow :)

Miharu kirjoitti...

VAU, tämä on kyllä aivan upea... Jään seurailemaan blogiasi, aivan upeita tekeleitä!! :)


Miha

Kati kirjoitti...

Tämä on aivan henkeäsalpaavan kaunis ja herkkä! Täydellistä taidetta