13.9.2010

Säilytystä taas kerran/ Storage for stamps

Askarteluhuoneen laiton myötä tämä säilytys-teema jatkuu :D Leimailutaivas-reissulla pysähdyttiin Kärkkäisen kaupassa ja löysin kansioita edullisesti. Koko on vajaa A4, mutta paksuutta on reilusti, ja sitä tarvitsin tähän projektiin. Leimoja säilytän useammalla eri tavalla, mutta nämä halusin kansioon, ja niin että ne saa helposti käyttöön ja takaisin,laiska kun olen :) Eli:
I´ve been reorganizing my craftroom, and when I found these folders, I knew they would fit my stamps perfectly. I store most of my stamps in different ways, but for some manifacturers I wanted folders. Size is tad bit smaller than A4, but it´s still thick, to fit many sets, I do love my WM...
Lempparipaperit october afternoonilta ja cosmo cricketiltä pääs käyttöön, 8*8 tuuman lehtiö oli juuri passelin kokoinen, tarvitsi vain vähän toisesta reunasta leikata ja laminoida. Mittasin niin että leimasetti mahtuu paperin päälle ilman että siihen tarvitsee leikata reikiä, ne tulivat vain laminoituun kuviopaperiin.

I love october afternoon and cormo cricket papers, and I wanted to use them for this project. I used 8*8 papers, just the right size, only needed to trim them of from one side. I left the papers wider than the sets, so there would be enough space for the holes, whitout cutting holes to my stampsheets.
Laminoituun sivuun teippasin kakspuoleisella teipillä (atg-liimapistooli) leimasetin alasivun kiinni. Näissä leimoissa tulee siis taitettuna tuo alaosan suojamuovi mukaan, vähän hankala selittää, mutta tuossa siis näkyy että se setti on kiinni vain kuin yläreunastaan ja niin voin kääntää tuon leimasetin esille nostamalla ja ottaa leiman irti. Laminoitua pintaa vasten siis ei tule leimaa, vaan ne on valmistajan paketeissa edelleen kiinni. Samalla ne ovat kahden muovin välissä eikä pikkuleimat tipahtele niin helposti irti. Laminoitu kuviopaperi tuo vain sivuun paksuutta jotta sivuja helppo käännellä.


Then I taped the clear side of the protecting plastic to the laminated patternpaper. (gotta love my atg-gun!) This way I have the advantence of the sturdy laminated "page", but my stamps still stay in their original packaging safely, and if I deside to change my system later, I can take them off unharmed! Another plus is, that I can slip a different patterned paper under the stampset to plan for paper piecing, or a white paper if I wanto see them on a neutral base. Stamps are easy to remove, and put back, and I don´t have to worry if they will cling to laminated surface or not. AND it´s FAST to add more sets!! LOL
Sivut tietenkin eri väreissä :) Tein jo lisäsivut uusia settejä varten, kimppatilaus on tehty ja toivottavasti pian jo matkallakin. Näitä leimoja on tullut käytettyä ahkerasti, ja loppupaperit sain nytkin niillä käytettyä kannen koristeluun. Tämä oli nopea tehdä, tunnissa kansio oli valmis ja uudet setit saa lisättyä parissa minuutissa. Helppoa, nättiä ja nopeaa käyttää, ratkaisu minun makuuni. Kaikkea en tahdo kansioissa säilyttää, en tykkää kaivella taskuista, ja nämä pidän pöydällä joten ei pelkoa "varisevista leimoista. Inkadinkadoon kirkkaat leimat haluan tällaiseen myös, mutta niitä varten pitää kehittää vähän lisää, niissä kun ei ole tuota "takasivua" kiinni itsessään. Mitäs tykkäätte?

Different patterns for different sets :) I allready made more pages for my 7 new sets, did you see the latest release?! I have done the extra pages, so it will take me just minutes to add the newones. Making this took only an hour, and I used the leftover scrappapers for decorating the front. I will decorate it some more, but I´m really pleased whith this system! Fast, pretty and easy to use, just the way I like it! What do you think?  Now I need to figure out something similar for my inkadinkadoos..

8 kommenttia:

AN kirjoitti...

aivan mahtavaa-nyt harmittaa että en tilannut enemmän--
tosi kätevää ja hyvännäköistä-

Pipaiita/Carita kirjoitti...

Kiitos Anelma, minä olin niin tohkeissani kun sain tämän valmiiksi, oli hyvä omatunto tilata lisää :D

Kirsi kirjoitti...

Mielettömän hyvä säilytysidea. Itsekin säilytän tekstileimasimet kansiossa laminoiduissa sivuissa. Mutta nyt odotan innolla mitä keksit säilytysmuodoksi noille Inkadinkadon leimasimille. =)

Ihana muuten tuo kansiosi kannen koristelu =)

Outi kirjoitti...

No, TYKKÄÄN! Aivan ihana! Mutta jäi vaan miettimään, että kiinnittyisikö akryylileimasimet ihan vaan siihen laminoituun pintaankin Tosin siinä ei sitten ole päälläpäin toista pintaa.. Itsekin olen miettinyt leimasimien laittamista kansioon.. Pitääpä haudutella tämän myötä ajatusta.

Claire Brennan kirjoitti...

Your storage idea is fabulous! I might have to CASE it!!! So beautifully done!

Paulette kirjoitti...

Tosi kätevää! Minullakin on kansioissa leimasimet, paitsi just nuo leimasimet ei vielä...Mitkäköhän noista stansseista käy just noihin leimoihin, kun minulla ei taida olla noita oikeita...Neljä settiäköhän minä noita tilasin, mut enemmän olis käyttöä, jos olis noi stanssit vielä...

Anonyymi kirjoitti...

Itsekin olen miettinyt ratkaisua leimasimien säilytykseen, täytyy koittaa tätä sinun ideaasi... Siispä kiitokset vinkistä =)

Elina kirjoitti...

Hieno idea, kiitokset! Enpä ollut tullut ajatelleeksi, että laminoituja sivuja voisi käyttää tässä taustalla... Pitääpä ryhtyä laminoimaan :)