18.3.2010

vinkki eazymountin käyttöön

Tästä on ollut puhetta monen monituista kertaa näiden askartelevien kamujen kanssa, viimeksi kun reffailtiin, Tarukin kyseli että milloin postausta teen. No nyt teen, kun tuli levyllä kuvat vastaan :) Olen muuttoa varten yrittänyt saada kaikki leimat eazymountattua, ja vaikka tilasin 10 levyä, ei se vieläkään riittänyt. Muutama ilta meni näitä leikellessä, ja loput saavat kyllä odottaa.

 Mutta siis muutama vinkki: Jos leimoja tulee hankittua kerralla useampia, tai niiden eazy mounttiin kiinnitys venyy muuten (siis jos olet kuin minä etkä vaan saa aikaiseksi), on kerralla kätevää käyttää koko levy. Ja koska säästää pitää edes jossain, kannattaa levy kayttää tarkkaan! (Jää enemmän rahaa uusiin leimoihin..) Toisten tapa on lätkäistä esim. a5 levyllinen leimoja em-levyyn kiinni ja sitten leikata kaikki kerralla. Minä suosin ennemmin tätä tapaa:

1. Leikkaa leima irti isommasta levystä mahdollisimman tarkasti. Jos leimassa on isoja "tyhjiä" alueita, niiden kohdaltakin voi leikata kumin pois. Näin leimatessa ei tule mustejälkiä paperiin näistä kohtaa. Näistä paloista voit lisäksi leikata omia leimoja! Kannattaa myös leikata leimaan "horisonttiviiva" eli joku kohta mahdollisimman suoraan, jotta leimatessa on helpompi kohdistaa kuva oikein. Esim. tekstileimoissa alareuna mahdollisimman suoraksi. Teräviä kulmia kannattaa myös välttää, ne helposti keräävät mustetta ja sotkevat leimakuvan. Äläkä epäröi leikata yksittäisenä ostettuja (esim. whiff of joy) leimoja vielä tarkemmin!

2. irroita eazymount-levyn suojapaperi siltä puolelta jossa ei ole liimaa. Asettele leimat kuvapuoli alaspäin paperille mahdollisimman taloudellisesti. Kun vähän aikaa pyörittelee, saat leimat tosi tiiviisti eikä hukkaa juuri jää. Olen joskus laittanut kaksi eri palasta eazymounttia jonkun leiman taakse jos muuten menisi turhan paljon hukkaan

3. Irroita liimapuolen suojapaperi ja aseta se leimojen päälle. Painele jotta leimat kiinnittyvät hyvin.

4. Käännä levy, ja ripottele vehnäjauhoa koko levyn päälle (pieni määrä riittää) Kopistele ylimääräiset pois. Nyt onkin helppo leikata leimat irti, kun sakset eivät tartu enää ylimääräiseen liimapintaan! Ja kun leimat on leikattu etukäteen, eikä kumia tarvitse enää leikata, ei käsikään väsy leikatessa niin nopeasti :)

5. Nopea pesu jotta saat jauhot pois leimoista ja eikun leimaamaan!


Näissä levyissä en jaksanut ihan loputtomiin pyöritellä, mutta aika täyteen levyt sain :) (vehnäjauho siis levitetty juuri levyjen päälle)

6 kommenttia:

lehtipollo kirjoitti...

Kiitos hyvistä vinkeistä!

Riituli kirjoitti...

Kiitos! Eipä olisi tuo jauhon käyttö tullut mieleeni.

Ritva kirjoitti...

Vai että vehnäjauhoo,,,,,että ei sitten leivota :)))) - enpä olisi moista keksinytkään, kiitos vinkistaä!
Mukavaa viikonloppua!

bissecat kirjoitti...

Hyvä vinkki teen justiinsa samalla lailla jopa useammasta palasta saa tuon mounttin laitettua leimasimen taa.Mutta että vehnäjauhoo ei oo tullut mieleen .kaikkea uutta tulee aina vastaan esin se jos lävistin jäkittää pistä se pakkaseen auttaapi.

Leenamummi kirjoitti...

Kiitti muistutuksesta!
Viimeksi ennen reissuun lähtöä muutaman leimasimen laitoin levylle ja leikkasin, mutta sakset ovat vieläkin tahmeat, kun en tietenkään muistanut sitä vehnäjauhoa:(

Satu K kirjoitti...

Loistava idea!