19.4.2012

Askarteluhuoneeni


Niin uskomatonta kuin se onkin, askarteluhuone on todellakin järjestyksessä!! Tuskin uskon itsekään.. Ja koska se ei taatusti kauaa pysy näin siistinä, päätin ottaa muutaman pikaisen kuvan blogiinkin :) Syy tähän viimeiseen siivousrutistukseen on lehtijuttu, jonka toimittaja kävi tekemässä liittyen intohimona skräppäys-tapahtumaan ja vuoden skräppääjä-finaaliin. Todella hauska aamupäivä oli! Ja siivouksen tuloksista tulen nauttimaan pitkään.. Valmista alkaa tulla ihan toisella lailla kun mahtuu tekemään ja tavarat löytyvät, ja nyt uskaltaa noita pieniä ihmisiäkin ottaa seuraksi.

A little introduction of my craftroom, more to follow.. 
 Kun ovesta astuu sisälle, näkymä vasemmalle tämä, oikealle jää pieni sohva ja oven taakse muutama hylly. Ovessa on myös lukko, joka on yksi huoneen parhaista ominaisuuksista. Voi huoletta jättää keskeneräiset työt pöydälle jne, kun  ei tarvitse pelätä että siellä käy pienet sormet tekemässä lisäyksiä, ja onhan huoneessa teräviä työkaluja yms. Ja sisälle on kiva lukittautua silloin kun isi on lasten kanssa ja haluaa nauttia omasta ajasta ihan yksin :)
 Työpiste jossa yleisimmin istun (tuoli tosin on uusintaa vailla) Paljon olen käyttänyt kaikenlaista vanhaa tässä huoneessa, esim. vanhat ovet joihin laitettu ikean tauluhyllyjä. En halua kiinnittää seiniin mitään ennenkö huone on löytänyt lopullisen muotonsa, siksi nuo liikuteltavat ovet käteviä. Työpöytä itsessään on kaksi vanhaa väliovea talostamme, väliaikainen ratkaisu kun halusin kokeilla miten iso pöytä toimisi. Ja hyvin nuo ovet asian ajaneet, katsotaan teetänkö uutta pöytää vai mitä tapahtuu.. Pöydän toisella puolella tilaa askartelukaverille, meille siis tervetuloa askartelemaan! Kaikkea huoneessa olevaa saa käyttää, ja papereitakin on sellainen määrä että jos se juuri oikea siihen tekeillä olevaan layouttiin löytyy minun kätköistäni niin sen saapi ottaa :)

Tässä siis toisen puolen paikka, itse käytän tällä puolella big shottia, ja nuoren miehen askartelutavarat myös hyllyllä (joka on seuraava maalauskohde) Saman sarjan apteekkarinlipasto onkin jo valkean värin saanut pintaansa ja toimii pöydän jalkana.

Taustalla näkyy Wilhelmiina uusine mekkoineen (kiitos äiti!) ja Komentajakapteeni Hornblower vierellään jykevänä niinkuin aina. Alla kallein hankintani askarteluhuoneeseen, kukkien säilytykseen vanha Fazerin karkkiteline, vielä tuunaus kesken, kannet ovat maaluksessa. Niin kätevä, näkee kaikki kukat, helppo ottaa ja pysyvät pölyltä suojassa.

Huoneen toisella laidalla sohvaa (joka odottaa että uskaltaisin kokeilla verhoilua) leimasinkaappia jne. Taloamme on laajennettu ja alkuperäiset ikkunat ulos ovat nyt kylpyhuoneen ja työhuoneen välissä. Siivous ei tällä kertaa ihan tuonne asti ylettänyt, siellä sekalaista sälää mm. laatikollinen tyhjiä hanhenmunia..

 Ovi aukeaa toiseen eteiseemme, eli tarvittaessa askartelevat kaverit pääsevät suoraan askarteluhuoneeseen ja muu perhe saa rauhassa puuhailla omiaan.. :D
Veli tökkäsi kerran kyläillessään auton perästä vanhan keittiön maustekaapin mulle kun keksin että loistava leikkurihylly tuleepi siitä! Vain Marthat pääsivät tähän hyllyyn, ja muutamalle on vielä tilaakin.. Kapteenin hyllyt tulevat ihan ulos asti, ja silti hyllyn reunassa voi roikkua isompikin lapsi eikä se hievahdakkaan. Puhumattakaan tukevuudestan, tämä kaappi nielee järkyttävän määrän tavaraa pitäen ne loistojärjestyksessä minimitilassa. Paras hankintani ikinä! Tästä miehestä en luovu! :D
  Siinä yleissilmäys, lisää laitan jatkossa, mutta on nyt ainakin kerran esitelty. Ja nyt pakkaamaan intohimona skräppäystä varten, olen ihan into pinkeässä! Niiiin ihana nähdä taas kaikkia, ja varsinkin muiden inspiroivia töitä! Rompetorille on kerättävä tavaraa mukaan, ja muutenkin pakattava. Sunnuntaina vietän synttäreitä askarrellen ja koska paikalla demotaan Silhuette Cameota, tekisi mieli viimein harkita sitä elektronista leikkuria itselle lahjaksi, kun olin niin ahkera että viimein siivosinkin.. Nooh, selityksiä aina löytyy kun jotain oikein haluaa :)  Pian nähdään, tervetuloa kylään!!

14 kommenttia:

TARJA L kirjoitti...

Vau, miten ihana askarteluhuone sinulla on. Kaikille tavaroille löytyy paikka ja on helppo löytää, ihana....kateeks käy. =)

Mirja kirjoitti...

Siis voi ihanuus...olispa itelläki noin paljon tilaa, niin sais toteuttaa ideoitaan säilytysjuttujen suhteen..Tällähetkellä olen tosin erittäin tyytyväinen pieneen askarteluhuoneeseeni....Mutta ihania säilytysideoita ja aivan ihanan inspiroiva huone..:)

Ritva kirjoitti...

Wau, sinullahan on suorastaan kuninkaallisen iso tila ja kaikki niin upeasti laitettu - mutta kyllä sinulla on niin ihania juttuja esittääkin - eli olet ihanuutesi ansainnut!
mutta mutta ----mitä kuuluu keiju- ja menninkäismaailmaan.....oletko sitä kerennyt ollenkaan projektoimaan - kysyy kaipaava - ja ihania tarinoitasi sen tiimoilta....

Leikkaan Mervi kirjoitti...

Paratiisi;-))m

Carola kirjoitti...

Tosi ihana ja upea askarteluhuone :)

Kirsi kirjoitti...

Nyt olen kyllä kateellinen! Pikkasen hieno askarteluhuone! <3

Leenamummi kirjoitti...

Onnea, vuoden skräppääjä!

Kyllä näillä tarvikkeilla on hyvä jatkaa niin sivujen ja kansioiden kuin korttienkin tekemistä! Ja mikä järjestys!!!

Kauniisti olet myös ajatellut meitä ystäviäsi huonetta tehdessäsi, sinulle kuitenkin varmaan helpompaa, jos jatkamme vanhaan malliin varaamassasi vierastilassa satunnaisia Jyväskylän seudun askartelijoiden mukavia tapaamisia;)

Anitta kirjoitti...

VOi elämä. Ihana huone ja niin on kaikki omilla paikoillaan. Wau!

Puuhis kirjoitti...

Upea huone ja ihanasti tilaa. Vaalea väri houkuttelee inspiraatioon ja tuo pöytätila on luxusta. Itse joudun järjestämään askarteluillat keittiön pöydällä ja sitten saakin kantaa tavaraa yläkerrasta alakertaan ja takaisin...

Mira kirjoitti...

Toi sun askarteluhuone on kyllä ihan mieletön! Omastanikin tykkään mutta kyllä se kalpenee tuon rinnalla. Jos saisin tästä inspistä siivota tän oman nurkan niin voisin minäkin kuvata :)

Ranu kirjoitti...

Onnittelut vuoden voittajalle! Ja vautsi vau tätä sun tilaasi! Upeasti olet osannut hyödyntää kaikkia hyllyjä.

Nanna kirjoitti...

Aivan ihana askarteluhuone! Itse kuuden lapsen äitinä kaipaisin juuri ovellista tilaa. Nyt olen ahdettu olohuoneen nurkkaan ja siitäkin meinaa tila loppua. Kivoja ideoita sain askarteluhuoneen kuvistasi:)

MillaVaan kirjoitti...

Wau!!! Kyllä on ihana huone!!! Ja mahtava idea tuo liikuteltavat ovet !!täytyy lähtee äitin ullakolle penkomaan :D kiitos mainioista ideoista ! Kyllä nyt rupes päässä raksuttaa ku niiiiin paljon ideoita keräilin :D

Anonyymi kirjoitti...

Onpa todella upea huone,iha kateelliseks tulin!:) ja niin paljon kaikkee kivaa askareteluvälinettä..:P~