10.4.2010

Vaatekaapista askarteluvarasto

Lupailin ideaa säilytykseen ja tässäpä sitä :) Vanhassa askarteluhuoneessani oli vaatekaappi, jossa yksi hyllykaappi ja kaksiovinen tankokaappi. Koska huone oli askartelulle pyhitetty, halusin tankokaapin tehokkaammin käyttöön ja tässä ratkaisu. Itse tykkäsin tästä kovasti, ja jos ei ole tilaa kokonaiselle askarteluhuoneelle, tämä saattaisi olla ratkaisu myös siihen! Kuvat napsaisin loppusiivousta tehdessä, kun yhtäkkiä tuli mieleen että tämä voisi kiinnostaa muitakin:
Eli tankokaappiin lisätään liukukiskolliset hyllyt. Syville hyllyille saa reilusti tavaraa, ja kun hyllyn voi vetää ulos, on tavaraa helppo myös etsiä. Mieti mitä haluat kaapissa säilyttää, ja mieti hyllyjen määrä ja korkeuserot sen mukaan. Yksi hylly kannattaa jättää tyhjäksi, sen voit vetää itsellesi työtasoksi, tai vaikka keskeneräisten töiden säilytykseen. Tämä on helppo toteuttaa ihan itse, tarvitset vain akkuporakoneen. Mittaa tarvittava hyllyleveys (muista laskea liukukiskojen vaatima tila, ne siis kannattaa hankkia vaikka ensin!) ja sahauta määrämittaan esim. puukeskuksella. Ei tolkuttoman kallista, koska sahataan vakiohyllytavarasta (reunoja ei tarvitse viiluttaa, etureunaan tulee automaattisesti viilu) Liukukiskoja saa edullisesti biltemasta, ja ainakin Jyväskylässä raksa ekosentterissä näytti olevan käytettyjä tosi edullisesti! Joudut myös vaihtamaan saranat:
Ovien on auettava kokonaan jotta hylly mahtuu liukumaan ulos. Näitä saranoita löytyy esim. k-raudasta, keittiönkaappi-saranoita kai nimeltään (tai 180 astetta aukeavat, mikä lie oikea termi). Itse ainakin sain vaihdettua vanhojen "reikiin". Liukukiskot kiinnitetään ruuveilla, itse porasin pienet apureiät ensin ettei levy halkeile (tarkista ruuvien pituus etteivät tule levystä läpi!)  Koska hyllyille tulee tavaraa ja painoa, piti tukea kaappia (kuvassa näkyvä puun värinen lauta) Tämän voi tehdä siistimminkin, itsellä vain notkuvat hyllyt menasivat romahtaa kun kaapin sivut antoivat periksi, enkä jaksanut tyhjentää kaikkia hyllyjä, ruuvasin vain laudan tukemaan, ja taas pelitti mainiosti!
Hyllyt jäävät vähän etu-tai takareunasta irti, joten sai hyvin esim. tulostimen yms. johdot kulkemaan kaapin takaseinällä. Tarvitsi vain vetää hylly ulos, liittää läppäriin johto ja tulostin ja scanneri käyttövalmiina :) Myös oviin voi laittaa ruuveja tai vaikka koreja yms. (huomio silloin niiden vaatima tila kaapin sisältä, älä kiinnitä suoraan hyllyn kohdalle) Kaappi vetää tosi paljon tavaraa ja ovet sulkemalla saat kaikki pois silmistä! Suosittelen! Miinuspuolena oviin ruuvailuissa oli toki uudelle asukkaalle jäävät reikäiset ovet, mutta toisaalta omassa ei voi asua ajatellen mahdollisia seuraavia asukkaita... Ja ennenkö tutut ehtii virnuilemaan niin  myönnetään, ei ne omat rojut mahtuneet pelkästään tänne :D Mutta jos askartelutarvikkeesi on vielä järkevissä kokoluokissa, tänne mahtunee kaikki ja yksi hylly jää vielä askartelupöydäksi :) Toivottavasti antoi ideoita jollekin!

5 kommenttia:

Åshild kirjoitti...

Hi Carita :)

I can't understand your blog, but I just had to visit you and say thanks for visiting me :) Hope your cheek is better? Mine is swollen, but doesn't hurt anymore.

Wish you a great weekend!

Åshild

Carola / Calle kirjoitti...

Olipas kätsä idea. Tällekin idealle olisi käyttöä mutta kun tuossa askarteluhuoneessani olevassa vaatekaapissa on poikani vaatteet ;)

Karita kirjoitti...

Todella hieno idea. Nyt täytyykin alkaa suunnittelemaan itselle tällaista. Kiitos ideasta :)

xing kirjoitti...

Tällainen on minustakin toimiva ratkaisu, jos kaapille on sopiva tila (jossa kukaan muu ei innostu kokeilemaan materiaaleja, kun silmä välttää). Tai voisihan kaappiin tarvittaessa laittaa myös lukon!

Jos mitat ovat sopivat, tuonne voisi lisätä myös ulosvedettäviä ritiläkoreja, lokerikkoja jne. (esim. Ikean komplement)

Taava kirjoitti...

Hyvää syntymäpäivää!!