26.1.2011

Leimat järjestyksessä!!!

Leimojen säilyttäminen on yksi ikuisuusprojekteista. Määrän lisääntyessä etsii aina uusia tapoja pitää omansa järjestyksessä, jotta löytyisi tarpeen tullen se minkä haluaa. Tätä ongelmaa toki ei ole jos osaa pitää leimavalikoimansa jossain järkevissä määrissä.. Se juna on omalla kohdalla jo mennyt, on vain yritettävä sorteerata aarteensa edes jotenkin. Dvd-kotelot ovat olleet lemppareita tähän asti (ne ilman keskusrinkulaa olevat) ja edelleen niissä on pieniä kokoelmia, esim pääsiäisleimat, tekstejä ja valmistajia joiden leimoja vain muutama. Muut eazymountatut olen siirtänyt näihin thinners-koteloihin ja tyytyväinen olen systeemiin. 

Nyt sain aikaiseksi tehtyä niihin nimilaputkin, säästyy plaraamiselta! Suurin osa on valmistajien mukaan lajiteltu, sen lisäksi yksi laatikollinen aiheittain lajiteltuja, esim. hää-aiheiset, vauva/kaste/raskaus-leimat ja miehille tarkoitetut. Mietin jokaisen leiman kohdalla miten se mieleeni tulee jos sitä aion käyttää, eli tuleeko ensin mieleen "se whiff of joyn hiiri" vai tuleeko se mieleen tiettyyn aiheeseen liittyen. Näiden mukaan sitten ne lajittelin. Stanssasin spellbinderssilla tuon lätkän ja distress inkeillä leimasin waltzinmousen leimalla väriä. Kärsivällisyys loppui ja tekstit kirjoittelin käsin, vähän silmään ottaa mutta tällä kertaa piti vaan saada valmista :D Nitojalla kansioihin kiinni ja hyvä tuli! Alla pari näistä:

Myös puukannallisille olen havainnut nämä hyviksi, paksumpi versio käyttöön siihen:
Näissäkin suurin osa valmistajien mukaan, ja jos enemmän yhdeltä, vähän aiheittain esim. pennyissä on söpöt eläimet yhdessä, muita hahmoja toisessa ja kolmannessa talvisia ja aikuisten kortteihin sopivia. Hyvä rajoitin myös itselle, jos ei enää mahdu tietyn tyylisiä lisää, ei enempää saa ostaa :)  (tai sitten pitää ostaa uusi kotelo...) Käteviä käyttää ja näkee hyvin mitä leimoja on, muulla tapaa ei puukantaisia lehtikoteloon saisikaan! Tässä vielä nimilätkää odottavia:
Mutta eihän siinä tietenkään ollut se koko totuus, oma lukunsa on sitten ensirakkauteni, Stampin Up. Haluan pitää niitä näkyvillä, inspiroi ja tulee käytettyä enemmän. Ovat omissa koteloissaan seteittäin, joten senkin puolesta tämä oli helppo ratkaisu, samalla tapaa voisi noissa thickersseissä laittaa esille:
Työpöydän päädyssä on kolme vanhaa puuovea, yhteen olen kiinnittänyt ikean taululistoja, ja niillä armaani säilytän :D  Näiden lisäksi sitten pienissä kansioissa waltzinmouset, inkadinkadoot ja muut kirkkaat leimat. Viimeinkin leimat siis järjestyksessä, enpä uskonut että tätä päivää tulee! :) Toivottavasti oli vinkkiä muillekin miten säilyttää. Ja juu, ihan rauhassa voi sanoa että mitä järkeä, ei olekaan. Näin paljon leimoja EI tarvitse olla missään nimessä! Mutta monta vuotta kun askartelee niin kertyyhän niitä. Ja nyt voi sanoa että oli aihe mikä vaan, siihen on sopiva leima :D

10 kommenttia:

Sinihilkka kirjoitti...

Olen sanaton :D Itse säilytän apteekkarin lipaston yhdessä laatikossa leimoja ja juuri on menossa luopumispäätöksiä, että voin ostaa muita tilalle. Mutta yhteen laatikkoon niiden on mahduttava.

Hyvä, että olet saanut organisoitua. Monta toimivaa ratkaisua olet näköjään löytänyt. Et ole kertonut miten säilytät Inkadinkadoon leimoja; päätyivätkö ne ääriviivatarrojen kansioon? Mahtuuko sinne kansioon muuten koko setti pahvin kanssa vai vain leimat kalvojen välissä?

Pipaiita/Carita kirjoitti...

Sinihilkka, nostan hattua, juuri noin toimii järkevä askartelija :)
Inkadinkadoot on samanlaisessa kansiossa kuin WM:n setit, siitä on postaus vähän aikaa sitten. Nuo Inkadinkadoot vähän sovelsin, täytyy tehdä sekin postaus valmiiksi :)

Ääriviivatarrakansioon mahtuu vain ilman sitä pahvia, eikä hirveän monta settiä koska selkämystä ei ole suunniteltu paksulle sisällölle :)

AN kirjoitti...

vau----ihailen--

Taava kirjoitti...

Totta puhut, että leimoja ei oikeasti tarvitsisi kerryttää ihan älyttömiä määriä, mutta samaan olen minäkin tässä vuosien myötä hurahtanut ja no, se on osa minua.
Jos minulla olisi noin paljon puhdasta seinätilaa, niin toki tahtoisin myös leimani näkyviin, mutta olen kokenut itselleni sopivaksi myös nuo sängyn alle hankkimani karttalaatikostot, joihin mahtuu puupalikalliset leimasimet yhteen kerrokseen ja cd-koteloita 4 päällekäin. Aika helposti omat löytyy ja hyviä unia näkee leimasimien päällä ;-D

Pipaiita/Carita kirjoitti...

Taava, loistavalta järjestelyltä kuullostaa! Tärkeintähän onkin löytää se itselle toimiva systeemi niissä tiloissa mitä on. Olen hurjan onnellinen että olen saanut askartelulle oman huoneen, ja tähähn kotiin vielä valoisan sellaisen!
Mutta kyllä isokin määrä tavaraa mahtuu pieneen tilaan kun sen ensin sortteeraa kunnolla, paketit pois jne

Ritva kirjoitti...

Wau, on sinulla siellä nyt onnen päivät, kun kaikki on järjestyksessä! - ja mikä määrä! Mainio idea tuo ovien uudelleenkäyttö!
Itse teen juuri leimasinjärjestelyä ja osan laitan syrjään myyntiä varten. Päädyin kuitenkin leimasinsäilytyksessä laminointiin ja A5-mappeihin, se siis nyt vasta työn alla, mutta hiljaa hyvä tulee!
Meillä (ehkä muistat) on niin pieni talontönönen, että omaa huonetta ei löydy, nyt sain työpaikan kirpparista atk-pöytäsysteemin, joka laitettiin kellaritilaan - katsotaan nyt, jaksanko siellä olla....kun hieman piemä tila....mutta joka tapauksessa onnenpäivä, kun nyt löytääkin jotain, paprut, hilpehöörit.
Mukavaa loppuviikkoa!

Mervi kirjoitti...

Oi vau valtava määrä, hyvin olet järjestellyt, löytyy oikeat tarvittaessa.
Ihanasti upeudet esillä, onko nuo ovet seinää vasten vai ihan kiinnitetty, hieno idis!?
Olen purkamassa askarteluhuonetta ja vinkit on aina paikallaan, kiitos;-))m

xing kirjoitti...

Ihanan inspiroiva järjestys <3

Leenamummi kirjoitti...

Upeassa järjestyksessä ovat leimasimesi, kyllä sinun kelpaa, olen ihan kade;)
Minulla onneksi tilanne on vielä hallinnassa, mahtuvat kahteen vetolaatikkoon (paitsi joulu). Muutenkin olen koettanut hiljaa hyvä tulee-systeemillä laitella tavaroita askarteluhuoneeseeni, mutta työpöytä tahtoo jatkuvasti olla täysi, kumma juttu, vaikkei oikein mitään tahdo syntyä;)

Taava kirjoitti...

Jos en joutuisi nukkumaan askartelutarvikkeiden keskellä, niin sänkyni tilalla olisi pöytä. Sen ympärille voisi sitten kerääntyä kavereiden kanssa tai tehdä jotain isompaa tilaa vievää.
Milloinkohan tuo neiti muuttaa pois kotoa, että voin siirtyä sinne nukkumaan?