4.7.2013

Vintiö skräppihetket-haasteeseen #12

 Pitkästä aikaa pääsin osallistumaan skräppihetket-haasteeseen, askarteluhuone on ollut ovelle asti täynnä tavaraa välisäilytyksessä varaston ja autotallin siivouksen ajan..
Tällä kertaa haasteena "Kajoa kuvaan". Liian usein tulee kuvaa pidettyä niin "pyhänä", ettei sitä tule muokanneeksi millään tapaa, muoto on aina se missä sen on tulostanut/teettänyt, tai korkeintaan siitä tulee leikattua esim. neliö.

  Kuitenkin kuvaa voi muutella rajustikkin, leikata hahmoja irti, tai tehdä jopa oman 3-d kuvan! Jo se että leikkaa kuvan mosaiikin tapaan tuo siihen ihan toisenlaisen tunnelman.  Kaunista jälkeä ilman huomiota itse kuvasta vieden saa leikkaamalla vaikka reunusleikkurilla kauniin pitsin kuvan reunoihin, rajaamalla stanssilla yksityiskohdan, tai korostamalla kuvassa olevia muotoja leikkaamalla niitä pitkin. Uskalla koskea! Myös kuvan päälle voi liimata koristeita!

Minä lähdon toteuttamaan haastetta kuvassa jossa esikoinen virnistelee lippansa alta. Viisivuotias on jo oppinut juksaamaan, käyttämään hyväksi hetkeä kun äiti on puhelimessa ja mielikuvitus tuottaa sellaisia päähänpistoja ettei välillä tiedä itkeäkö vai nauraa...

  Kuvan reunoja on käynyt joku riiviö "nakertamassa", hampaanjäljet leikkasin pienellä piparileikkurilla. Aloitin valkoisella pohjapaperille, johon suihkuttelin keltaista ja oranssia, sen päälle sikin sokin rub-on kuvioita. Oranssi paperi, ja siihen otsikko ja teksti. Luonnossa nuo puraistut kohdat erottuvat paremmin, nyt ensisilmäyksellä näyttää liiankin suorakulmiolta edelleen.. Kuvioita levittelin myös kuvan päälle, ja kuvan kohde sivun nähdessään päästeli heti kräks-poks-piuuh-ääniä katsellessaan sivua, joten taisi osua kohdilleen..5 kommenttia:

Leenamummi kirjoitti...

Hienon haasteen olet kehittänyt, koetin jo etsiä kuvia, joihin tohtisin "kajota".
Upea on tämä sivusi, reipas ja pirteä kokonaisuus!

Leenamummi kirjoitti...

Hienon haasteen olet kehittänyt, koetin jo etsiä kuvia, joihin tohtisin "kajota".
Upea on tämä sivusi, reipas ja pirteä kokonaisuus!

vapaapudotus kirjoitti...

... kiitos blogisi, uskallan ehkä itsekin ottaa ja kokeilla osallistua.. tässä juuri kuvia kaivelen laatikoista.. teen tällaista ekku kertaa, katsotaan mitä saan aikaan opiskelijan välineillä :)

taru76 kirjoitti...

Ihana!!! Upea toi pirtsakka oranssi...

taru76 kirjoitti...

Niin, ja mun blogista voit nyt kurkata minkä takia käskin sunkin kerätä vaatteista hintalappuja talteen : )

Mun on pitänyt sulle tuo livenä näyttää, mutta en ole muistanut.