11.9.2011

Syyspuuhia


 Hiljaiseloa blogissa edelleen, olen huilaillut sairaslomalla mutta tänään kaunis syysaurinko houkutteli pihahommiin. Mitään hurjaa urakointia ei voinut ajatellakkaan, mutta ajattelin testata humalaköynnöksen "jalostamista" talvea varten. Tämä oli mielessä jo viime syksynä, mutta odottelin liian kauan ja köynnös oli jo liian kuivaa taivutteluun. Meillä siis kasvaa pihassa humalaa terassin kaiteella ja pidän siitä kovasti, Kasvaa TODELLA nopeasti, 5m kesässä ja tekee kauniita "käpyjä".
Koska joka vuosi tulee uudet varret, tuumin että voisi hyödyntää nämä vanhat kranssissa. Tänään pätkin niitä ja kiedoin kevyesti toisiinsa. Kun perusmuoto oli kasassa, naulasin liiterin seinään muutaman naulan ja ripustin kranssin siihen, ajatuksena että se kuivaisi tuohon ympyrän muotoon. Näin tuoreena se on aika rento, mutta en halunnut laittaa mitään pajuja tukemaan tms. (Lue: nopeasti valmista)
Ei haittaa vaikka lehdet varisevat pois, tarkoituksena on laittaa tähän jouluvalot ja siirtää se tiiliseinälle, kunhan kuivaa ensin niin että pysyy kuosissaan. Näin siis toivon tapahtuvan, katsotaan...


Mikään pikkukrassi ei siis ole kyseessä, tässä liiterin seinässä. (Olisittepa nähnyt miehen ilmeen kun kurkkasi ikkunasta että mitä ihmettä naulailen..) Onkin päässyt ihan liian vähillä "inspiraatiopuuskilla" viime aikoina...
Mutta kyllä tuntui kivalta saada jotain valmista, ja vielä kasveista, minulla kun edelleen viherpeukalokammo noissa pihajutuissa.. Tästä tuli kuitenkin ihan kiva, vaikka sitten olikin maattava jalat seinällä tovi (jalkapohjat tulehtuneet eivätkä tykkää seisomisesta) Nauttikaahan ihanista syyspäivistä!!

1 kommentti:

Laura kirjoitti...

Ihan hurjan upea kranssi! Nyt tuli kranssintekokuume :)