26.3.2010

Kaaos askarteluhuoneessa..

...ja vähän muutenkin! Muuttoa on tehty koko viikko, tai näin oli tarkoitus, mutta kuinkas sitten kävikään.. Isomummu (92v) joka on asustellut omassa talossaan ja koko talven, huhkinut itse lumityöt yms, sai aivoverenvuodon ja seikkailtuaan pari päivää sairaalasta toiseen, leikattiin Kuopiossa. Samaan aikaan minun leikattavaksi tuomittu viisaudenhampaani päätti lohjeta ja askarteluhuone näytti tältä:
Ei varmaan vaikea arvata että vähän pisti miettimään miten tässä käy.. Noh, nyt onneksi mummo toipumassa hyvää vauhtia entiselleen, pakkauskin on edennyt ja hammas sai hätäavun kirurgia odotellessa. Jottei liian helpolla päästäis, tälle päivälle lainattu pakettiauto LUONNOLLISESTI hajosi aamulla... Joten aurinkoisia terveisiä laatikko-ja tavarakasojen keskeltä!  Tuossa yllä olevissa kuvissa näkyy yksi lempisäilytystavoistani tässä huoneessa, eli nuo seinään kiinnitetyt Ikean tauluhyllyt. Aivan loistopaikka leimoille, minulla siinä stampin upin setit laatikoissaan. Osa leimoista on kiva pitää näkyvillä inspiroimassa :)
  Kaikki leimat on muuten jo pakattu, niitä tuli 4 muuttolaatikollista, kirppistä siis tulossa muuton jälkeen!! :) Posti toi vielä päivän piristykseksi pari Marthan leikkuria ja leimatyynyjä, niistäkin osa arvontaan joka myös tulossa kunhan muutto saatu tehtyä. Varauksella tosin, Sonera ilmoitti että laajakaista siirtyykin vasta 13pv (virusturva kyllä katkesi heti samana päivänä kun ilmoitus tehtiin..) joten hiljaista saattaa olla siihen asti.
   Ihanaa viikonloppua kaikille!!!!
               

18.3.2010

vinkki eazymountin käyttöön

Tästä on ollut puhetta monen monituista kertaa näiden askartelevien kamujen kanssa, viimeksi kun reffailtiin, Tarukin kyseli että milloin postausta teen. No nyt teen, kun tuli levyllä kuvat vastaan :) Olen muuttoa varten yrittänyt saada kaikki leimat eazymountattua, ja vaikka tilasin 10 levyä, ei se vieläkään riittänyt. Muutama ilta meni näitä leikellessä, ja loput saavat kyllä odottaa.

 Mutta siis muutama vinkki: Jos leimoja tulee hankittua kerralla useampia, tai niiden eazy mounttiin kiinnitys venyy muuten (siis jos olet kuin minä etkä vaan saa aikaiseksi), on kerralla kätevää käyttää koko levy. Ja koska säästää pitää edes jossain, kannattaa levy kayttää tarkkaan! (Jää enemmän rahaa uusiin leimoihin..) Toisten tapa on lätkäistä esim. a5 levyllinen leimoja em-levyyn kiinni ja sitten leikata kaikki kerralla. Minä suosin ennemmin tätä tapaa:

1. Leikkaa leima irti isommasta levystä mahdollisimman tarkasti. Jos leimassa on isoja "tyhjiä" alueita, niiden kohdaltakin voi leikata kumin pois. Näin leimatessa ei tule mustejälkiä paperiin näistä kohtaa. Näistä paloista voit lisäksi leikata omia leimoja! Kannattaa myös leikata leimaan "horisonttiviiva" eli joku kohta mahdollisimman suoraan, jotta leimatessa on helpompi kohdistaa kuva oikein. Esim. tekstileimoissa alareuna mahdollisimman suoraksi. Teräviä kulmia kannattaa myös välttää, ne helposti keräävät mustetta ja sotkevat leimakuvan. Äläkä epäröi leikata yksittäisenä ostettuja (esim. whiff of joy) leimoja vielä tarkemmin!

2. irroita eazymount-levyn suojapaperi siltä puolelta jossa ei ole liimaa. Asettele leimat kuvapuoli alaspäin paperille mahdollisimman taloudellisesti. Kun vähän aikaa pyörittelee, saat leimat tosi tiiviisti eikä hukkaa juuri jää. Olen joskus laittanut kaksi eri palasta eazymounttia jonkun leiman taakse jos muuten menisi turhan paljon hukkaan

3. Irroita liimapuolen suojapaperi ja aseta se leimojen päälle. Painele jotta leimat kiinnittyvät hyvin.

4. Käännä levy, ja ripottele vehnäjauhoa koko levyn päälle (pieni määrä riittää) Kopistele ylimääräiset pois. Nyt onkin helppo leikata leimat irti, kun sakset eivät tartu enää ylimääräiseen liimapintaan! Ja kun leimat on leikattu etukäteen, eikä kumia tarvitse enää leikata, ei käsikään väsy leikatessa niin nopeasti :)

5. Nopea pesu jotta saat jauhot pois leimoista ja eikun leimaamaan!


Näissä levyissä en jaksanut ihan loputtomiin pyöritellä, mutta aika täyteen levyt sain :) (vehnäjauho siis levitetty juuri levyjen päälle)

17.3.2010

Uusi rakkaus

Niin kauan kun olen kuvannut, olen unelmoinut järjestelmäkamerasta. Kouluaikaan kävin jopa pienen valokuvauksen peruskurssin, ja lainassa oli isän tavallinen järkkäri. Valitettavasti kaikki käytännön tieto valotuksista, suljinaukoista ja muista optiikan perusteista on haihtunut samaan suloiseen usvaan taidehistorian, väriopin, lastuavan työstön ja muiden muistin taivaaseen muuttaneiden tietojen kanssa.
 Silti unelma digijärkkäristä on elänyt sitkeästi. Niin miljoona muuta tärkeämpää asiaa on ollut hankintalistalla (ja on edelleen..) enkä jotenkin uskonut tätä päivää tulevan. Vaan olkoon se sitten 35v synttärilahja (kuukautta etukäteen) tai mikä tahansa muu, mutta nyt se on minun!!
 Canon EOS 500D, uusi rakkauteni! Liitostamme tulee pitkä ja taatusti vaivalloinen, sen verran paljon opiskeltavaa minulla edessä on, mutta koska skräppäys on minulle tärkeä harrastus, muistojen tallentaminen vielä tärkeämpi ja molempiin oleellisena liittyvät valokuvat, olen valmis opettelemaan! Viime aikoina elämä on antanut sitä parastaan, enkä edes teeskentele ansaitsevani puoliakaan, nautin vain täydestä sydämestä kiitollisena myötätuulen puuskasta johon olen osunut :)

Myötätuulta myös teille kaikille!!!!

15.3.2010

Yllätyksiä ja löytöjä

Muuttohulinat jatkuvat ja askartelu on ollut vähemmällä, lähinnä on tullut keskityttyä ostoksiin yön pimeinä tunteina.. :D Mutta ihania yllätyksiä on tullut, postista ja ihan toimitettuna. Miia käväisi jakamassa ostosterapian tuloksia (jaettu postikulu on pienempi postikulu) ja toi tullessaan auringonpaistetta myös paperilla:

Ja lisää hymynaihetta tuli postissa Sarilta, olikin yllätys ja mieluinen sellainen! Kiitokset vielä tätäkin kautta ja toivottavasti treffaillaan taas pian!

 Uuteen kotiin ei vielä huimia hankintoja ole tehty, katseltu on sitäkin hartaammin. Enemmän on aiheellista karsia vanhaa ja sitä olen jo varsinkin askartelutarvikkeista tehnyt, samalla pakaten. (askartelukirppistä pukkaa ihan varmasti!!) Mutta pikakierroksella kirpparilla löysin Ratian palaset laatikoita 3 euroa kipale ja se oli jo hinta mitä ei voinut ohittaa! Kokokin juuri passeli esim. inkadinkadoon seteille, mutta katsotaan nyt mihin nämä päätyvät. Olin niiiiiiiiiin tyytyväinen löytööni, ja sitten vielä osui kohdalle timanttitarroja, joita tietenkin matkaan lähti myös! (Jyväskylässä se iso ahjokadun kirppis)
Uuden kodin sisustus ja tavaroiden tuunailu sinne on pyörinyt nyt kovasti mielessä ja haluaisin laittaa ylös itsellekin ideoita ja tallentaa remontin edistystä, ja olen pähkinyt laitanko uuden blogin sitä varten. Tuntuu hassulta uutta blogia kirjoittaa kun tätäkään ei aina ehdi päivittää, mutta onko se sitten sillisalaattia jos tapetoituja seiniä täällä esittelen.. :D Katsotaan nyt mihin kallistun :)  Arvontaakin on tulossa muuton jälkeen, palkintoon on jo tavaroitu tilattu ja kerätty :)  Ihanan aurinkoista kevätpäivää kaikille!